Ο Ιβάν Σαββίδης, μετά τον Πήγασο, αγοράζει και το MEGA

savvidis_ivan_0_0
Διαβάστε επίσης

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να εξαγοράσει τον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα -συνεπώς και το 32% του Mega– και, ταυτόχρονα, να πάρει από τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ το 22% που έχει στο κανάλι ο ιστορικός εκδοτικός οργανισμός.

Για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό του πρέπει να ξεπεραστούν δυο σημαντικά ζητήματα. Πρώτον, να δεχτούν οι πιστώτριες τράπεζες τη διαγραφή τουλάχιστον 100 εκατομ ευρώ από τα συνολικά 170 εκατομ που χρωστάει ο Πήγασος. Δεύτερον, να δεχθεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη να παραμείνει με μειοψηφικό πακέτο στο Mega, όπως μέχρι σήμερα, αποκτώντας συνεταίρο που θα κάνει κουμάντο στα πάντα.

Ο ΙΒάν Σαββίδης θέλει να εξαγοράσει τον Πήγασο και η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία για να περάσει από τη Βουλή την αμνήστευση των τραπεζικών στελεχών, που θα «κουρέψουν» περισσότερα από 100 εκατομ δανείων της επιχείρησης. Το πρόβλημα είναι ότι ήδη η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει σχέδιο διαπλοκής κυβέρνησης -Ιβάν Σαββίδη και, προφανώς, θα σηκώσει μεγάλη «σκόνη» αν πάει η υπόθεση στη Βουλή.

Θα αντέξει πολιτικά κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας, που και σήμερα ακόμη μιλούσε για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»; Αν θέλει πάσει θυσία κανάλι της επιρροής του, η απάντηση είναι «ναι».

Ακόμη και αν ψηφιστεί από τη Βουλή η αμνήστευση όσων τραπεζικών στελεχών υπογράψουν, θα διατηρηθεί ένα «αγκάθι«. Ορισμένοι τραπεζίτες δεν θέλουν να παραμείνει στον Πήγασο -άρα, και στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Μega– ο Φώτης Μπόμπολας, έστω με μειοψηφικό πακέτο. Θα άρουν τις αντιρρήσεις τους, τελικά;

Η εξαγορά του Πήγασου -και δι αυτής, και του 32% του Mega– από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είναι αποκλειστικά θέμα δικό του, της κυβέρνησης και των τραπεζών. Η εξαγορά, όμως, του 22% του Μega το οποίο διαθέτει ο ΔΟΛ, δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση.

Δεν αποκλείεται ο Ιβάν Σαββίδης να ποντάρει εξωφρενικά μεγάλο ποσό και να κερδίσει. Ήδη ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης λένε καυστικά «του χάρισαν τα πρόστιμα 37 εκατομ της ΣΕΚΑΠ, του έδωσαν και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ε δεν είναι τίποτα για αυτόν να βάλει 20 εκατομ για τον Πήγασο και άλλα 10-12 για το 22% του ΔΟΛ στο Mega».

ΥΓ Έμπειρο τραπεζικό στέλεχος έδωσε και μια άλλη εκδοχή. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να αγοράσει και τον Πήγασο και τον ΔΟΛ, δίνοντας συνολικά 40 εκατομ και αναλαμβάνοντας τα δάνειά του Πήγασου, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα «κουρευτούν«. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος, «στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις δουλειές χωρίς ισχυρό ΜΜΕ»…

Πηγή: aixmi.gr

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε