Κίνα: Το «όραμα του Σι Ζιπίνγκ» ενέκρινε ομόφωνα το Κομμουνιστικό Κόμμα

3500
Διαβάστε επίσης

Ως ο πιο ισχυρός ηγέτης απ’ την εποχή του Μάο Τσε Τουνγκ καθιερώθηκε ο Σι Ζιπίνγκ απ’ το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.Στο καταστατικό του ΚΚΚ συμπεριλαμβάνεται από σήμερα «η Σκέψη του  Σι Ζιπίνγκ», όπως αποκαλείται «το όραμα του για τον Σοσιαλισμό με κινεζικά χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο μιας νέας Εποχής», καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα από το συνέδριο του Κόμματος.

Ο Κινέζος πρόεδρος παρουσίασε το όραμά του κατά την έναρξη του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, την περασμένη εβδομάδα, αναλύοντας στην τρίωρη ομιλία του ενώπιον 2.000 συνέδρων, τη φιλοσοφία του.

Η συμβολική αυτή κίνηση ήρθε την τελευταία μέρα του συνεδρίου του ΚΚΚ στο Πεκίνο,το οποίο και κράτησε μια βδομάδα, με τον Σι Ζιπίνγκ να δεσμεύεται να οδηγήσει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε μια ”νέα εποχή” διεθνούς ισχύος και επιρροής.

Το γεγονός ότι η ιδεολογία του Σι, περιλαμβάνεται στο καταστατικό του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με την αναφορά στο όνομά του να είναι ρητή, δείχνει το πόσο έχει αυξηθεί ο έλεγχος του Κινέζου προέδρου στο Κόμμα από το 2012 οπότε και εξελέγη. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, με εξαίρεση τον Μάο Τσε Τουνγκ, τον ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, καθώς η «Θεωρία του Ντενγκ Σιαοπίνγκ», συμπεριελήφθη στο καταστατικό του κόμματος, μετά τον θάνατό του το 1997.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε