Μακρόν: Περιορισμός της γραφειοκρατίας για την ανοικοδόμηση των νησιών της Καραϊβικής

720_534710_40feb70679-bee205287250c7d3
Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκε σήμερα για περιορισμό της γραφειοκρατίας για την ταχεία ανοικοδόμηση των γαλλικών νησιών της Καραϊβικής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις περιοχές που σάρωσε ο κυκλώνας Ίρμα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 43 ανθρώπων στην περιοχή.

Το σύμπλεγμα των νησιών της Καραϊβικής που επλήγησαν περισσότερο από την τροπική καταιγίδα είναι κυρίως υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των οποίων είναι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι υπέστησαν επίσης ισχυρό πλήγμα.

Ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έχουν στείλει στρατιώτες για τη διανομή βοήθειας και για την παροχή ασφάλειας έπειτα από το πέρασμα του κυκλώνα που γκρέμισε σπίτια και νοσοκομεία.

Κάτοικοι όμως και τουρίστες υποστηρίζουν ότι η βοήθεια καθυστερεί να φτάσει, εκφράζοντας οργή για την οργάνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Η γαλλική, η ολλανδική και η βρετανική κυβέρνηση κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν να στείλουν ενισχύσεις στα συνεργεία διάσωσης και την αστυνομία στα νησιά που βυθίστηκαν στο χάος και σε μερικές περιπτώσεις παραδόθηκαν σε λεηλασίες μετά το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα.

Η κυβέρνηση της Αϊτής ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα έπειτα από τις πλημμύρες που έπληξαν την πρώην γαλλική αποικία.

Ο Μακρόν, εν μέσω των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σήμερα σε όλη την Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα που προωθεί, αρνήθηκε την κατηγορία για αργοπορία ανταπόκρισης των αρχών.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε