Μέρκελ: Ευρεία συναίνεση Γερμανίας Γαλλίας για το μέλλον της Ευρώπης

German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron shake hands after a news conference at the Chancellery in Berlin
Διαβάστε επίσης

Την «ευρεία συναίνεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας» για το μέλλον της Ευρώπης επισήμανε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν την συνάντησή της στο Ταλίν με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Υπάρχει μια ευρεία συναίνεση μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Θα πρέπει φυσικά να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει ακίνητη, θα πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους, σε μια πρώτη της αντίδραση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου που παραχώρησε την Τρίτη για τη μελλοντική διαμόρφωση της Ευρώπης γύρω από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι Γερμανία και Γαλλία επιθυμούν να συνεργαστούν στενά για την εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για την νομοθεσία περί αφερεγγυότητας.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό. Παρατηρώ μια καλή βάση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου για την Γαλλία και την Γερμανία να συνεργαστούν ενταντικά στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε