Μητροπολίτης Άνθιμος: Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα (ΒΙΝΤΕΟ)

19fea8807de5207cc8a77cdf1bcb6c31_XL
Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο πήραν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Δημήτρης Σταρόβας και μέσα στα θέματα που έθεσαν ήταν και η ομοφυλοφιλία.

«Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».

Δείτε το απόσπασμα:

Παλαιότερα άρθρα:

7 απαντήσεις στο “Μητροπολίτης Άνθιμος: Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. I just want to tell you that I am just very new to blogging and site-building and seriously savored this web site. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You certainly come with really good posts. Cheers for sharing with us your blog site.

Σχολιάστε