Ο Βορίδης, ο Δραγασάκης και η φάκα του λαϊκισμού

faka_311004053
Διαβάστε επίσης

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Η πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή επιβεβαίωσε πλήρως και απολύτως τις εκτιμήσεις μας. Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν το τυράκι και ορισμένοι από την πλευρά της κυβέρνησης έπεσαν στη φάκα του λαϊκισμού.

Χαρακτηριστική ένδειξη του επικοινωνιακού ολισθήματος είναι τίτλοι στα σημερινά φύλλα εφημερίδων που μιλούν για αντιπολιτευόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Όταν κάποιος ξεπερνά με την αναφορά το έργο, την ιδεολογική σταθερότητα και την πολιτική σοβαρότητα είναι λογικό να δαγκώσει το «τυράκι» που βάζει στη φάκα του λαϊκισμού η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι δυνατόν να επιχειρεί κάποιος να απαντήσει σε ύβρεις, απειλές, τρομοκρατία, κρεμάλες που εκτοξεύονται από εξωκοινοβουλευτικές και αντιεξουσιαστικές συνιστώσες;

Ήταν στημένη φάση

Έδωσε τις κατάλληλες αφορμές για να ανταπαντήσει στοχευμένα ο κ. Γιάννης Δραγασάκης λέγοντας ότι «σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του Πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος». Οι παλιοί προπονητές στις ομάδες ποδοσφαίρου έλεγαν ότι αρκεί μια στημένη φάση για να μπει το γκολ. Αυτόν τον κανόνα φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά κάποιοι στην Κουμουνδούρου και πέτυχαν το στόχο τους.

Όσο δικαιολογημένα κι αν αντέδρασε ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν ήταν αρνητικές προς την κυβέρνηση. Δεν θα εξετάσω αν οι αιτιάσεις του κ. Δραγασάκη είναι αληθείς. Εφ’ όσον αναφέρθηκε σε τέτοιου είδους καταστάσεις οφείλει πολιτικά τόσο εκείνος, όσο και το κόμμα του να αποδείξουν με στοιχεία του λόγου το αληθές.

Να απαιτήσουν στοιχεία

Πηγές από την Κουμουνδούρου έλεγαν σήμερα το πρωί, μάλιστα, ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Καλές οι υποσχέσεις και οι προειδοποιήσεις που εκτοξεύει η αξιωματική αντιπολίτευση αρκεί να τις τηρήσει. Κι αυτή θα πρέπει να είναι επικοινωνιακά η πολιτική αντεπίθεση της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αρχίσει από τον αμιγή πυρήνα της Ν.Δ.

Ας θυμίσει κάποιος τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία συνολικά στις περιόδους διακυβέρνησης από τους κ.κ. Κων. Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή και σήμερα από τον Αντ. Σαμαρά. Ας ξυπνήσουν ορισμένοι που εγκλωβίζονται εύκολα στις λαϊκίστικες φάκες του ΣΥΡΙΖΑ και του εξόριστου βαθέως ΠΑΣΟΚ.
Δεν πρέπει να απολογηθεί η παράταξη για την διακυβέρνηση της χώρας μετά το 1995, όταν ο κ. Κώστας Σημίτης έβαλε τη χώρα στην τροχιά που την οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Κι αν δεν ξέρουν τι συνέβαινε τότε στη Ν.Δ. τότε επειδή δεν ανήκαν σε αυτήν, ας αφήσουν άλλους να τα πουν (κάποιους που ξέρουν και δεν ξεχνούν).

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε