Οι 500 πιο πλούσιοι του πλανήτη έχασαν 117 δισ. δολάρια σε μια μέρα – Μεγάλος «χαμένος» ο Μπέζος

bezos-gatess
Διαβάστε επίσης

Το 2,1% της συνολικής καθαρής περιουσίας τους έχασαν χθες, Δευτέρα, οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη, μεταδίδει το Bloomberg.

Κι αυτό καθώς οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη βουτιά από την αρχή του έτους εν μέσω του κλιμακούμενου σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου. Εικοσιένα ζάπλουτοι που φιγουράρουν στο δείκτη Bloomberg Billionaires Index έχασαν συνολικά ένα και πλέον δισ. ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που είδε τις μετοχές του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου να κάνουν βουτιά και την περιουσία του να μειώνεται κατά 3,4 δισ. δολάρια. Παραμένει, ωστόσο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία αξίας 110 δισ. δολαρίων.

Αλλά και στο Χονγκ Κονγκ η ελίτ βιώνει τον «πόνο» από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που επί εννέα εβδομάδες έχουν παραλύσει το οικονομικό κέντρο της πόλης. Η καθαρή αξία των δέκα πιο πλούσιων, που αντλούν τις περιουσίες τους από εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείας έχει μειωθεί κατά 19 δισ. δολάρια από τις 23 Ιουλίου. Ωστόσο, ακόμη και μετά τις χθεσινές απώλειες, οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη, εξακολουθούν να ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία 5,4 τρισ. δολαρίων -ποσό που έχει αυξηθεί κατά 11% από την 1η Ιανουαρίου.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε