ΟΟΣΑ: Νέες προειδοποιήσεις για τη φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

liksiprothesmes-ofeiles-xrimata-kompiouteraki-logistis-forologia
Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» για την πορεία της οικονομίας στους επόμενους προεκλογικούς μήνες χτυπάει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος για ακόμη μια φορά κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας των χωρών με την υψηλότερη φορολογία στις επιχειρήσεις.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι φορολογικοί συντελεστές 76 χωρών, για το διάστημα 2000-2018, με την Ελλάδα να «σκαρφαλώνει» στην κορυφή λόγω της αύξησης στη φορολογία επιχειρήσεων από 24% σε 29%.

Ο μέσος όρος για τα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑ είναι το 21,4%.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Έκθεση Revenue Statistics 1965-2017, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αύξηση φόρων στην δεκαετία 2007-2017, διπλάσια σχεδόν από την 2η κατά σειρά χώρα (Μεξικό). Οι φόροι όμως ανέβαιναν αντί να μειώνονται και στη διετία 2016-2017 καθώς η Ελλάδα ήταν 7η κατά σειρά σε αυξήσεις φόρων στον κόσμο.

Ο Οργανισμός χαρακτηρίζει ως μεγάλο «βαρίδι» για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τη φορολογία που επιβάλλεται στην Ελλάδα.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, που έχει τίτλο «επιβεβαιωμένα σημάδια κάμψης του momentum της ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίες», γίνεται πρόβλεψη για επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας το προσεχές εννεάμηνο.

Ο Οργανισμός βασίζει τα -ανησυχητικά- συμπεράσματά του στους σύνθετους δείκτες που φανερώνουν τις τάσεις οικονομιών όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας για τα επόμενα εννέα χρόνια.

Παλαιότερα άρθρα:

3 απαντήσεις στο “ΟΟΣΑ: Νέες προειδοποιήσεις για τη φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα”

  1. I just want to mention I’m newbie to blogging and site-building and honestly loved this web page. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely come with impressive stories. Many thanks for sharing with us your website.

Σχολιάστε