Ποιοι δήμοι είναι οι τρεις μεγαλύτεροι οφειλέτες της ΕΥΔΑΠ και ποια η σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ

Eydap-570
Διαβάστε επίσης

Στα 28 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ από ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού. Το 39% του ποσού έχει ενταχθεί σε διαδικασία ρύθμισης, με στόχο τη σταδιακή του αποπληρωμή. Ενδιαφέρον είναι ότι από τα υπόλοιπα 17,2 εκατ. ευρώ, που δεν έχουν ρυθμιστεί, τα 10 εκατ. ευρώ είναι χρέη μόλις 3 δήμων. Η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες αρρύθμιστες οφειλές δεν προέρχονται από δήμους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία. Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία να προκληθεί ένταση σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, με τη ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ να κατηγορεί τη νέα ηγεσία της εταιρείας ότι τους καλύπτει.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, το σύνολο των οφειλών των δήμων στην εταιρεία στις 31.8.15 ήταν 28 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων είχαν «ρυθμιστεί» (αποπληρωμή με δόσεις) τα 10,8 εκατομμύρια. Από τα υπόλοιπα 17,2 εκατομμύρια, που μένουν εκτός ρυθμίσεων για διάφορες αιτίες, το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 10 εκατ. ευρώ) αντιστοιχεί σε 3 δήμους. Η «Καθημερινή» απευθύνθηκε στην ΕΥΔΑΠ, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι οφειλέτες. «Αυτό που μπορώ μετά βεβαιότητας να πω είναι ότι αυτοί οι 3 δήμοι δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της εταιρείας, Κώστας Παπαδόπουλος.

Ποιοι είναι λοιπόν οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της ΕΥΔΑΠ; Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», πρόκειται για δήμους οι οποίοι αγοράζουν νερό από την εταιρεία, αλλά το διοχετεύουν στους καταναλωτές με δημοτικό δίκτυο ύδρευσης. Ο μεγαλύτερος οφειλέτης φέρεται να είναι ο δήμος Μεγάρων, ενώ ακολουθεί ο δήμος Σαλαμίνας.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε