Πόσες γραμμές μεταφράζει καθημερινά το Facebook

7a5d4f0b8b7955e9e3978abb171c9fe6_XL
Διαβάστε επίσης

Περίπου 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει το Facebook και για να μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία επικοινωνίας χρησιμοποιεί εργαλεία μετάφρασης που εξελίσσονται συνεχώς.

Ο διευθυντής του συγκεκριμένου τμήματος του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου του κόσμου, Alan Parker, δήλωσε ότι η πρόοδος του συστήματος του Facebook είναι συνεχής. Σύμφωνα με το engadget, μεταφράζονται αυτόματα 200 εκατ. γραμμές καθημερινά για 800 εκατομμύρια ανθρώπους, σε 40 γλώσσες!

Ο Alan Parker επισημαίνει πως το Facebook καταλαβαίνει περισσότερες από 40 γλώσσες και διαλέκτους και πλέον καταλαβαίνει και το «ευρύτερο περιεχόμενο». Αν για παράδειγμα η υπηρεσία μετάφρασης αντιληφθεί ότι ζητούνται πληροφορίες για ξενοδοχεία στο Παρίσι τότε μπορεί να προωθήσει την προβολή της ανάρτησης στους φίλους του χρήστη που ζουν στη Γαλλία.

Επιπλέον, ο Alan Parker δηλώνει σχετικά με την ομάδα μετάφρασης ότι στόχος είναι η αφαίρεση της γλώσσας ως εμπόδιο, για να γίνει ο κόσμος περισσότερο ανοιχτός και συνδεδεμένος.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε