Πρωτοψάλτη: Έγινε χαμός στην εκκλησία όταν με έβγαλαν Άλκηστις (ΒΙΝΤΕΟ)

40f60c1b7a79d4e8f31bd6fe78005119_XL
Διαβάστε επίσης

Το πραγματικό της όνομα είναι Άλκηστις Σεβαστή Αττικιουζέλ. Η τραγουδίστρια μίλησε για τη ζωή της σε βραδιά για εκείνη στον Ιανό. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως προέκυψε τόσο το όνομα, όσο και το επίθετο της…

«Ήταν μια πολύ όμορφη περίπτωση η ζωή μου. Μέχρι που έγινε η ανατροπή το ’62 επί Νάσερ, που έπρεπε να φύγουν όλοι οι ξένοι από την Αίγυπτο. Ήταν μία δύσκολη αναχώρηση. Θυμάμαι ότι δεν πήραμε τίποτα από τα υπάρχοντα μας. Τα χάσαμε όλα! Έγινε ένα delete σε όλα, με δύο βαλίτσες στο χέρι και μία κούκλα. Της οποίας μου άνοιξαν το κεφάλι στο τελωνείο γιατί νόμιζαν ότι η μητέρα μου είχε κρύψει τιμαλφή μέσα.

Δεν υπήρχε Άλκηστις στην οικογένεια. Ήταν η πρώτη ριζοσπαστική κίνηση που έκανε η μητέρα μου. Ήταν δασκάλα, λάτρης της μυθολογίας, της άρεσε πάρα πολύ ο μύθος της Άλκηστις.

Έγινε χαμός με την εκκλησία γιατί το Άλκηστις δεν είναι χριστιανικό και βάλαμε δίπλα και το Σεβαστή της γιαγιάς.

Έψαχνα να βρω επίθετο όταν ξεκίνησε η υποψία ότι θα γίνω καλλιτέχνις και είχα ανοίξει τον τηλεφωνικό κατάλογο και έψαχνα διάφορα. Τελικά έπεσα πάνω στο Πρωτοψάλτη και μου άρεσε. Γιατί είχε κάτι από την εκκλησία και το πρώτο του συνθετικό ήταν το “πρώτο” που μου άρεσε γιατί ως άνθρωπος σιχαίνομαι τη δεύτερη θέση».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή “Happy Day”:

 

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε