Πώς μας προτείνει τους πιθανούς φίλους το Facebook

papagiotis
Διαβάστε επίσης

Το Facebook αρνήθηκε ότι κάνει χρήση δεδομένων εντοπισμού ώστε να προτείνει πιθανούς φίλους στους χρήστες του.

Το χαρακτηριστικό του διάσημου κοινωνικού δικτύου («άτομα που μπορεί να γνωρίζετε) είναι γνωστό ότι προτείνει στους χρήστες άτομα που δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστους κοινούς φίλους στο δίκτυο – και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις αυτές δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα του ότι μοιράζονται το ίδιο φυσικό χώρο. Και όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ανησυχίες για το πώς πραγματικά λειτουργεί, σύμφωνα με Ελ Χαντ στη Guardian.

Το θέμα ξανά ήρθε στην επιφάνεια όταν την Τρίτη (5/7) το Fusion ανέφερε ότι το Facebook αντλούσε δεδομένα θέσης από τα έξυπνα κινητά των χρηστών του για να ενημερώσει τις προτάσεις για τα άτομα που μπορεί να γνωρίζετε. Χαρακτήρισε μάλιστα την όλη κατάσταση μια «καταστροφή της ιδιωτικότητας». Πολύ απλά η ανάγνωση από το Facebook της πληροφορίας για το πού βρίσκεστε το οδηγούσε στο να προτείνει να γίνετε φίλος με κάποιον που βρίσκεται εκεί κοντά – και ίσως να τον είχατε ήδη δει.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Facebook είχε παραδεχτεί παλαιότερα ότι οι «πληροφορίες τοποθεσίας» είναι ένας από τους παράγοντες που χρησιμοποιεί το σύστημα για να βρίσκει και να προτείνει άτομα στους χρήστες του.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε