Πώς μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου ταΐζει άστεγους με ένα… ψυγείο

9c5620bc1d44209a2e4c24369649351f_XL
Διαβάστε επίσης

Η Minu Pauline έχει εστιατόρια στην Ινδία και όταν αντιλήφθηκε πόσοι πολλοί άστεγοι αναζητούσαν στους σκουπιδοτενεκέδες φαγητό, αποφάσισε να δράσει.

Έβαλε, λοιπόν, έξω από το εστιατόριό της ένα ψυγειο, το οποίο και βάζει κάθε βράδυ το φαγητό της ημέρα που περισσεύει. Το ψυγείο γεμίζει με φαγητό κάθε βράδυ 365 μέρες το χρόνο, με άστεγους και πεινασμένους να κάνουν ουρά για να πάρουν μία μερίδα φαγητό που θα πετιώνταν στα σκουπίδια. Το ψυγείο ονομάζεται «nanma maram», δηλαδή το «δέντρο του καλού» εξαιτίας της βοήθειας που προσφέρει στους άπορους.

Το μήνυμα της Pauline είναι απλό:

“Τα λεφτά μπορεί να σου ανήκουν όμως οι παραγωγικές πηγές ανήκουν στην κοινωνία και το μήνυμα είναι πως αν σπαταλάς χρήματα, σπαταλάς επισης τις πηγές της κοινωνίας».

Να σημειωθεί ότι η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμη και οι πελάτες ζητούν να βάλουν κι εκείνοι κάποιες από τις μερίδες τους σε αυτό.

Παλαιότερα άρθρα:

2 απαντήσεις στο “Πώς μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου ταΐζει άστεγους με ένα… ψυγείο”

  1. 386359 937769An fascinating discussion is worth comment. I feel that you really should write much more on this subject, it may not be a taboo subject but typically men and women are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers 511851

Σχολιάστε