Σεξουαλικός κακοποιός κατά συρροή Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ!

image
Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής βουλής των αντιπροσώπων Ντένις Χάστερτ, πάλαι ποτέ από τους ισχυρότερους πολιτικούς των Ηνωμένων Πολιτειών, καταδικάστηκε χθες σε 15χρονη φυλάκιση για οικονομικό έγκλημα που σχετίζεται με τη σεξουαλική κακοποίηση μαθητών των οποίων ήταν προπονητής στην πάλη πριν από δεκαετίες.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τόμας Ντούρκιν αποκάλεσε τον Χάστερτ σεξουαλικό κακοποιό κατά συρροή, όταν ανακοίνωσε την κάθειρξη, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτήν που πρότειναν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αρχικά (από μηδέν έως έξι μήνες). Ο Ντούρκιν είπε ότι η ποινή κάθειρξης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν ήταν τόσο μεγάλος σε ηλικία και σε τέτοια άσχημη κατάσταση υγείας ο Χάστερτ, ο οποίος είναι 74 και θα εκτίσει την ποινή του σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Στην εμφάνισή του στο δικαστήριο ο Χάστερτ, εμφανώς αδύναμος και στηριζόμενος σε «πι», ζήτησε συγγνώμη για την σεξουαλική κακοποίηση αγοριών όταν ήταν δάσκαλος και προπονητής στην πόλη που μεγάλωσε, στο Γιόρκβιλ του Ιλινόις, κοντά στο Σικάγο.

«Ζητώ συγγνώμη σε όσους πλήγωσα και παραπλάνησα. Ήθελα να απολογηθώ για τα αγόρια τα οποία κακομεταχειρίστηκα», είπε ο Χάστερτ στον δικαστή κατά τη διάρκεια της δίωρης ακροαματικής διαδικασίας για την αναγγελία της καταδίκης του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου. Ο Ντούρκιν τον ρώτησε αν αναγνωρίζει ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα θύματά του και ο Χάστερτ απάντησε πως το αναγνωρίζει.

Ο Χάστερτ, ο οποίος ως βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος βουλής της αμερικανικής ιστορίας, καθώς και πετυχημένος λομπίστας με μισθό 75,000 δολαρίων (περίπου 66.225 χιλιάδες ευρώ) το μήνα, παραδέχθηκε τον Οκτώβριο του 2015 ότι απέσυρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε μικρές δόσεις για να αποφύγει τον έλεγχο, λέγοντας ότι χρειάστηκε τα χρήματα μετά από μια κρυφή συμφωνία με ένα από τα πέντε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης για να τον αποζημιώσει με 3,5 εκατομμύρια δολάρια για πόνο και ψυχική οδύνη.

Ο δικαστής είπε ότι παρόλο που ο Χάστερτ δεν μπορούσε να καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση γιατί είχε παραγραφεί το αδίκημα, μπορούσε να ληφθεί υπ’ όψιν το αδίκημα στην επιβολή της κάθειρξης. «Κάποιες συμπεριφορές είναι ασυγχώρητες, όσο παλιές και να είναι. Η κακοποίηση έγινε πριν από 40 χρόνια, αλλά η ζημιά συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας», είπε ο Ντούρκιν.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει μικρότερη ποινή, ισχυριζόμενη πως η ντροπή και ταπείνωση του Χάστερτ ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία. Το πορτραίτο του έχει αφαιρεθεί από το Καπιτώλιο, έδρα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, και το πανεπιστήμιο Wheaton από όπου αποφοίτησε αφαίρεσε το όνομά του από ένα κέντρο δημόσιας διοίκησης.

«Τίποτα δεν εκπλήσσει περισσότερο από την εμφάνιση των φράσεων «σεξουαλικός κακοποιός κατά συρροή» και «πρόεδρος της βουλής» στην ίδια πρόταση», βεβαίωσε ο Ντούρκιν. Συμπλήρωσε όμως ότι ο παράγοντας που επιβάρυνε τον Χάστερτ είναι ότι είπε ψέμματα σε ομοσπονδιακούς ελεγκτές για τα χρήματα και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το θύμα τον εκμεταλλευόταν. Ο Χάστερτ, πρόσθεσε, αφού εκτίσει την ποινή του θα βρίσκεται υπό επιτήρηση για δύο χρόνια και θα πρέπει να συμπληρώσει ένα πρόγραμμα ειδικά για άτομα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και να πληρώσει πρόστιμο 250.000 δολαρίων (220.750 ευρώ).

Το όνομα του θύματος που εισέπραξε χρήματα από τον Χάστερτ δεν έχει ανακοινωθεί. Τη Δευτέρα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Τζέιμς Ντο (που χρησιμοποιείται συμβατικά σε νομικές υποθέσεις στις ΗΠΑ), το άτομο αυτό άσκησε αγωγή εναντίον του Χάστερτ για 1,8 εκατομμύρια δολάρια (1,58 εκατ. ευρώ), λέγοντας ότι είχε εισπράξει μόνο 1,7 εκατομμύρια δολάρια (1,5 εκατ. ευρώ) από την αποζημίωση που του είχε υποσχεθεί ο πρώην βουλευτής.

Ο Χάστερτ ήταν ελεύθερος με εγγύηση πριν την καταδίκη του. Όταν ανοίξει θέση, θα εισέλθει σε ομοσπονδιακή φυλακή, όπου θα έχει ιατρική περίθαλψη, ιδιαίτερα μετά από μια σοβαρή μόλυνση του αίματος την οποία αντιμετώπισε πέρσι.

Παλαιότερα άρθρα:

8 απαντήσεις στο “Σεξουαλικός κακοποιός κατά συρροή Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ!”

  1. There are certainly a lot of details that adheres to that to think about. Which is a excellent specify raise up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are actually questions like the one you start up where most critical thing will be in honest very good faith. I don?t know if best practices have emerged around such thinggs as that, but Almost certainly that the job is clearly defined as a reasonable game. Both children have the impact of merely a moment’s pleasure, through out their lives.

  2. One thing I want to reply to is that weightloss program fast may be accomplished by the right diet and exercise. People’s size not simply affects the look, but also the general quality of life. Self-esteem, major depression, health risks, in addition to physical abilities are influenced in fat gain. It is possible to just make everything right and still gain. Should this happen, a problem may be the culprit. While too much food but not enough exercise are usually at fault, common medical ailments and traditionally used prescriptions could greatly increase size. Thx for your post here.

Σχολιάστε