Στη Ζιμπάμπουε έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς ζώων εξαιτίας της ξηρασίας

ZIMPAMPOUE
Διαβάστε επίσης

Εδώ και δύο μήνες, τουλάχιστον 120 ελέφαντες πέθαναν από την ξηρασία και την έλλειψη τροφής στο πάρκο Χουάνγκε, το μεγαλύτερο της χώρας.

Η Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση «μετακόμισης», με στόχο να μεταφέρει από ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα εκατοντάδες άγρια ζώα, μεταξύ αυτών ελέφαντες, που απειλούνται από την καταστροφική ξηρασία, η οποία μαστίζει τη χώρα.

Μεταφέρουν, ελέφαντες, λιοντάρια και βουβάλια λόγω ξηρασίας

«Θα μεταφέρουμε 600 ελέφαντες, δύο αγέλες από 5-10 λιοντάρια, αφρικανικά αγριόσκυλα, 50 βουβάλια, 40 καμηλοπαρδάλεις και 2.000 ιμπάλα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχής διαχείρισης των εθνικών πάρκων Τινάσε Φαραουό.

Τα ζώα θα μεταφερθούν από το πάρκο Save Conservancy, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σε τρία άλλα πάρκα. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Φαραουό. «Θα ξεκινήσει στις αρχές της εποχής των βροχοπτώσεων (μέσα Νοεμβρίου) μόλις τα βοσκοτόπια και τα φυλλώματα αρχίσουν να φυτρώνουν».

Στα τέλη του Οκτώβρη ο ΟΗΕ προειδοποιούσε πως συνολικά 45 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν σε μια κατάσταση σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας μέσα στους επόμενους έξι μήνες στη νότια Αφρική λόγω της «χειρότερης ξηρασίας» των τελευταίων 35 ετών.

Παλαιότερα άρθρα:

9 απαντήσεις στο “Στη Ζιμπάμπουε έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς ζώων εξαιτίας της ξηρασίας”

  1. I simply want to mention I’m all new to blogging and certainly liked you’re blog site. Very likely I’m going to bookmark your website . You certainly have impressive stories. Appreciate it for sharing with us your webpage.

Σχολιάστε