Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό

prothupourgos
Διαβάστε επίσης

Στη μία το μεσημέρι της σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πέρα από τον κυβερνητικό έργο θα μιλήσει και για τη προσπάθεια συγκρότησης προοδευτικού πόλου με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στην υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παράσχει πλήρη πολιτική στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το θέμα των διαλόγων του με τον Γιάννη Στουρνάρα, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά του διοικητή της ΤτΕ. Ενόψει εκλογών, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του (έξοδος από τα μνημόνια, νέα ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ.), σκιαγραφώντας παράλληλα τα επόμενα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ρητορικής για δίκαιη ανάπτυξη. Ακόμη αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώπιον του Γιώργου Κατρούγκαλου που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εξωτερικών μετά τον ανασχηματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ορκωμοσία του έγινε τη Δευτέρα, μαζί με των άλλων πέντε νέων προσώπων της κυβέρνησης, τους Σία Αναγνωστοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών), Ελευθερία Χατζηγεωργίου (υφυπουργός Εσωτερικών), Κωνσταντίνο Μπάρκα (υφυπουργός Εργασίας), Θάνο Μωραΐτη (υφυπουργός Μεταφορών) και Αγγελο Τόλκα (υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής). Ακόμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος», όπως την περιέγραψε ο Θόδωρος Τσουκάτος, επικρίνοντας ΚΙΝΑΛ και ΝΔ για αφωνία στο ζήτημα.

Πηγή:lifo.gr

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε