Συμβουλές επιτυχίας από τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

Warren Buffett, chairman of Berkshire Hathaway, Business Wire's parent company, speaking,  Wednesday Feb. 6, 2008 in Toronto, Ontario, Canada, to members of the investor relations and corporate communications community invited by Business Wire to mark the opening of their expansion into Canada.Photographer: Norm Betts/Bloomberg News
Διαβάστε επίσης

Ο Γουάρεν Μπάφετ, CEO της Berkshire Hathaway και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, συμβουλεύει τους επιχειρηματίες αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας του.

«Γράψτε το στον καθρέφτη σας για να μην το ξεχάσετε ποτέ: Κάθε επιχείρηση με ευχαριστημένους πελάτες, αποκτά μια δύναμη στις πωλήσεις, την οποία δεν χρειάζεται ποτέ να πληρώσει», δήλωσε ο ίδιος.

Ως παράδειγμα ο Μπάφετ έφερε την αγορά ενός αυτοκινήτου: Πιθανόν να μην θυμάστε την τιμή του, εάν το αγοράσατε παλιά, αλλά σίγουρα δεν έχετε ξεχάσει το πρόσωπο που σας το πούλησε. Τόνισε δε ότι οι πελάτες είναι πάντα μια «ψήφος» για μια επιχείρηση.

Ο Μπάφετ ακόμη σημείωσε ότι αυτό το παράδειγμα το γνωρίζει καλά ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, καθώς οι περισσότεροι πελάτες του είναι ευχαριστημένοι: «Η Amazon ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, με στόχο τη γρήγορη παράδοση και τις χαμηλές τιμές. Ακόμη και σήμερα ψάχνει νέους τρόπους για να ευχαριστήσει τους πελάτες της».

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να μην συμφωνούν με την άποψη του Μπάφετ, ωστόσο, είναι γεγονός ότι η Amazon είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής τον κόσμο, χάρη στην άμεση εξυπηρέτηση και τις οικονομικές της τιμές.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε