«Συνέχισε τις αποστολές προσφύγων στην Ελλάδα»!

590_39baef824ef0fe71571e1d77da472c72(1)
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ευρώπη ατύπως προς Τουρκία: «Συνέχισε τις αποστολές προσφύγων στην Ελλάδα»!
Ήταν επόμενο. Η τουρκία ποτέ δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα στην έκταση και την ακρίβεια που πρέπει. Όταν μάλιστα έχει ζητήσει ανταλλάγματα και δεν τα πάρει στο έπακρον, τότε οι συμφωνίες είναι ωσεί μη γενόμενες!

Δεν μάθαμε ποτέ αλλά και ούτε θα μάθουμε ποίοι εισηγήθηκαν επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία από την Ελλάδα και ποίοι την μη αποστολήν πλέον μεταναστών στην Ελλάδα! Ομοία σκέψη ισοδυναμεί με απόλυτη ουτοπία. Η τουρκία δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει τις ροές μεταναστών στην Ελλάδα. Οι στόχοι της είναι πολλοί. Η οικονομική πνιγμονή της Ελλάδος και η εξαθλίωση του λαού της αλλά και αμαυρώσεως της εικόνος της διεθνώς ως μίαν από τις πλέον αξιόλογες χώρες προς επίσκεψην τουριστικών ρευμάτων. Αυτό δεν της αρέσει και το μάχεται αγρίως νυχθημερόν. Τώρα βρήκε την ευκαιρία. Δεν θα την χάσει. Άλλο στοιχείον είναι τα τεράστια έσοδα που εισπράττονται από τούρκους δουλεμπόρους ως πορθμεία για την διάβαση του Αιγαίου Πελάγους, το οποίον έχουν μετατρέψει σε Αχερουσίαν!

Τρίτος λόγος, οι απαιτήσεις οικονομικών προσφορών από την Ευρώπη προς αυτήν και άλλος λόγος η άσκηση πιέσεως για την ένταξήν της στην Ευρώπη, την οποίαν θα αλώσει πλήρως αν γίνει μέλος της.

Η πολυσυζητημένη σύσκεψης Ευρωπαϊκής Ενώσεως με Τουρκία, την οποία συμφωνία υπεγράψαμεν και εμείς και την εξυμνούμεν ως απόλυτη επιτυχία, απέβλεπε στον περιορισμόν αποστολών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα! Αστοχία πλήρης. Οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται αδιαταράκτως! Τεράστια πολεμικά πλοία Ελληνικά και ΝΑΤΟϊκά περιπολούν στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος αλλά δεν…. αντιλαμβάνονται τις έμφορτες μέχρι τας ευδιαίους οπάς τουρκικές βαρκούλες που μεταφέρουν μετανάστες!

Για ποιόν λόγο απεφασίσθη αυτή η περιπολία πολεμικών πλοίων;

Για ποιόν λόγο έγινε η πολυσυζητημένη σύσκεψη με την Τουρκί,ν αφού δεν υπάρχει ουδείς περιορισμός εισροών στην Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών; Ομοιάζει η με το ανέκδοτο του μυόπληκτου χωρικού, ο οποίος κάλεσε τον ιερέα να του κάμει ευχή για να φύγουν τα ποντίκια και στο τέλος του είπε.
 «Κάμαμεν την ευχή αλλά για καλό και για κακό αγόρασε και μία φάκα»!

Δυστυχώς οι συμφωνίες και τα ληφθέντα μέτρα για ανάσχεσην των μεταναστών ομοιάζουν με μυοπαγίδες άνευ δολώματος!

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “«Συνέχισε τις αποστολές προσφύγων στην Ελλάδα»!”

Σχολιάστε