Τέλος το «roaming» στην Ευρώπη από την Πέμπτη 15 Ιουνίου

eu-roaming
Διαβάστε επίσης

Έπειτα από αρκετά χρόνια και μερικές δεκάδες εξαγγελίες έρχεται  επιτέλους η πολυαναμενόμενη διακοπή στα τέλη περιαγωγής  (roaming) αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν εντός  της Ένωσης, δεν θα κληθούν να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για να στέλνουν μηνύματα, να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Γίνεται επομένως έυκολα αντιληπτό ότι οι εκάστοτε ταξιδιότες από την Πέμτη 15 Ιουνίου, θα πληρώνουν με βάση τις εγχώριες τιμές που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν επιλέξει .Επομένως οι κινήσεις του κάθε ταξιδιώτη θα γίνονται όσαν εκείνος να βρίσκεται εντός των ορίων της χώρας του, παρ’όλο που στην πράξη μπορεί να απέχει  χιλιάδες χιλιόμετρα από αυτήν.

Οι δικλείδες ασφαλείας

Κρίνεται όμως ιδιαίτερα επιτακτική η ανάγκη να διασφαλιστεί από πλευράς των καταναλωτών ο έλεγχος σχετικά με την ποσότητα της κατανάλωσης λεπτών ομιλίας, μηνυμάτων αλλά και MB, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα υπέρογκων και φουσκωμένων λογαριασμών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αποφύγει τέτοια φαινόμενα έχει μεριμνήσει σχετικώς με το ζήτημα και προωθεί το ανώτατο όριο όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων που μπορεί ο καταναλωτής  να «κατεβάσει» από το κινητό ανά τον κόσμο, ενώ επίσης ο κάθε καταναλωτής, θα λαμβάνει προειδοποίηση, όταν φθάνει στο 80% του ορίου που έχει συμφωνήσει.

Συμπερασματικά αξίζει να σημειωθεί πως σε πρώτο στάδιο οι κανόνες σχετικά με το roaming θα εφαρμοστούν μόνο στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αργότερα ίσως υπάρξει πρόβλεψη και για τις Νορβηγία, Ισλανδία, και Λιχνεστάιν.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε