Τηλεοπτικές άδειες: Ερώτηση για το διαγωνισμό από βουλευτές της ΝΔ

thleopt_adeies
Διαβάστε επίσης

Ερώτηση για το διαγωνισμό – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως τον χαρακτηρίζουν, κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τονίζουν ως προφανώς ασυμβίβαστο το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης «αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την οποία εποπτεύει, και την ίδια στιγμή στη διαγωνιστική διαδικασία που καλείται να ολοκληρώσει η Αρχή να συμμετέχει επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του, και όλως τυχαίως ο πατέρας του ίδιου να λαμβάνει παράλληλα δημόσια έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μετά από κατατμήσεις που έχει αποφασίσει ο ίδιος Υπουργός».

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν επίσης ότι ο Υπουργός Επικρατείας προγραμματίζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης προτού ακόμη κριθεί η συνταγματικότητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης με την οποία αφαίρεσε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και πήρε στα χέρια του την αδειοδοτική αρμοδιότητα.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε