Τραμπ εναντίον Γερμανίας: «Είναι κακοί, πολύ κακοί»

merkel-trump
Διαβάστε επίσης

Δεν έχει αφήσει καμία πλευρά για την οποία να μην κάνει ένα… δηλητηριώδες σχόλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι μετά την Κίνα και τη Ρωσία – την οποία από το βήμα του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ως απειλή- ήταν αναμενόμενο να έρθει η σειρά της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να σχολίασε πως «The Germans are bad, very bad» (οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί) κατά τη συνάντησή του με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Η αναφορά του δεν ήταν ρατσιστική αλλά οικονομική αφού το σχόλιο έγινε αναφορικά με το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα που καταγράφει το Βερολίνο.

«Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων τα οποία πουλάνε στις ΗΠΑ. Είναι τρομερό. Αυτό θα το σταματήσουμε» συνέχισε ο κ. Τραμπ.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung» η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε την κατάπληξή της για το πόσο λίγο κατανοούν οι Αμερικανοί την εμπορική πολιτική. «Προφανώς οι φιλοξενούμενοι αγνοούν ότι οι εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνάπτονται από κοινού», σχολιάζει δηκτικά η εφημερίδα του Μονάχου, η οποία αναφέρει επίσης ότι ο Γκάρι Κον, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλτν Τραμπ, φέρεται να είπε σε συζήτηση ότι ισχύουν… διαφορετικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας και μεταξύ ΗΠΑ και Βελγίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το κλίμα θα είναι βαρύ με την Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο των G7 η οποία ξεκινά σήμερα στην Ιταλία, υπενθυμίζοντας το αμήχανο κλίμα που υπήρξε κατά τη δική της επίσκεψη στον Λευκό Οίκο με αποκορύφωμα την άρνηση της χειραψίας από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε