Ενορχηστρώνουν πιστωτικό γεγονός για να κάνουν πρωθυπουργό τον… Στουρνάρα!

150467-stournarassoible-EDIT
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Τη στρατηγική της έντασης και του ωμού εκβιασμού συνεχίζουν να επιλέγουν για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος τόσο το Βερολίνο όσο και η ΕΚΤ. «Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Την ίδια ώρα ο Ντράγκι δηλώνει ανυποχώρητος στην απαγόρευση της ΕΚΤ προς στις ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η απρόσκοπτη χρήση του ELA και του ευρωσυστήματος για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Επίσης, ο Ντράγκι αρνείται να συναινέσει στην εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ώστε να βοηθήσει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας αν δεν υπάρξει πρώτα λήψη μέτρων και αξιολόγηση.

Ενόψει λοιπόν του Eurogroup της 9ης Μαρτίου, η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, ενώ ο κίνδυνος έχει μετακυλιστεί πλήρως στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, ευρωπαϊκές αλλά και εγχώριες δυνάμεις εξακολουθούν να επενδύουν στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης». Στόχος είναι είτε η νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει τη μεγάλη «κωλοτούμπα» και να πει «ναι σε όλα», είτε η χώρα να οδηγηθεί σε… πιστωτικό γεγονός, πρόκληση πανικού και κοινωνικής αναταραχής που θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και την ανατροπή της κυβέρνησης με τη σημερινή σύνθεσή της. Στο πλαίσιο ενορχήστρωσης αυτής της εξέλιξης θα πρέπει να ερμηνευτούν και τα εμπόδια που ορθώνονται στην ελληνική κυβέρνηση για την αλλαγή διοικήσεων στις τράπεζες, καθώς ο έλεγχος έστω και μίας τράπεζας – και μάλιστα της Εθνικής – θα αποτελούσε εργαλείο άμυνας απέναντι στο σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα όσα κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης από ευρωπαϊκούς κύκλους σε συνεργασία με εγχώριες δυνάμεις ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και η επιχειρούμενη αποσταθεροποίηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με δεδομένο πως όσοι απεργάζονται τέτοιου τύπου σενάρια δεν θα ήθελαν με τίποτα την προσφυγή στις εκλογές διότι η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν συντριπτική ( το επιβεβαιώνει και η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB), το σχέδιο εστιάζει στη δημιουργία συνθηκών πανικού τέτοιας έκτασης ώστε να μοιάζει με αυτονόητο μονόδρομο ο σχηματισμός κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» από την παρούσα βουλή, με τη στήριξη τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και με πρωθυπουργό τον… Γιάννη Στουρνάρα, ως τον μόνο που χαίρει της εμπιστοσύνης των δανειστών!

Μένει να δούμε το εάν και πως ο Τσίπρας θα «κάψει το σενάριο».

Παλαιότερα άρθρα:

19 απαντήσεις στο “Ενορχηστρώνουν πιστωτικό γεγονός για να κάνουν πρωθυπουργό τον… Στουρνάρα!”

 1. Εεεε φυσικά τον Έλληνα πρωθυπουργό τον θέλουν στα 4.
  Κι ο Στουρνάρας συνέχεια έτσι είναι από το 2012.
  Απλά άλλαξε στάση.
  Τον βαρέθηκαν και σ” αυτή και θέλουν σ” άλλη στάση.
  ΣΤΑ 4 ΠΑΝΤΑ Ε;

 2. Αυτό που τελικά φαίνετε είναι ότι η ευρωζώνη δεν θέλει να
  δώσει μια σωστή και τελική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα χρέους που τελικά
  δημιουργήθηκε από την δραματική πτώση του ΑΕΠ λόγο ενός προγράμματος διάσωσης
  που τελικά δεν είχε σχέση με την Ελλάδα.

  Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα,
  θα πρέπει να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των εταίρων, που τελικά αυτό που
  φαίνετε να επιδιώκουν, είναι σε βάθος χρόνου,
  και με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, να πτωχεύσουν την χώρα και να
  κατασχέσουν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, υπάρχουσες και μελλοντικά ανακαλυφθείσες,
  καθιστώντας την Ελλάδα μια χώρα τύπου
  Ερυθραίας, Ναμίμπιας η Αγκόλας

  Γι ‘αυτό αν οι εταίροι επιμένουν στην σκληρή τακτική τους και
  δεν δεχθούν τελικά ένα χαλαρό πρόγραμμα το οποίο να μην δολοφονεί, την
  πραγματική οικονομία, και να βοηθήσει στην ανάπτυξη την χώρας ώστε με την
  αλλαγή της σχέσης χρέους ΑΕΠ το χρέος να καταστεί βιώσιμο, κάτι που θα είναι αμφίπλευρα
  ωφέλιμο η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιδράσει ως εξής (Γνώμη ενός μη ειδικού αλλά
  κατά το δυνατό ενημερωμένου πολίτη )

  Α) Έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα
  με ισοτιμία 1.5 νέες δραχμές: 1 ευρώ

  Β)Άμεση κρατικοποίηση του συνόλου των τραπεζών και έρευνα
  σχετικά με κινήσεις κεφαλαίων θαλασσοδάνεια κτλ

  Γ) Στάση πληρωμών για 5 χρόνια μέχρι να αναταχθεί η
  οικονομία και να αρχίσει ισχυρή ανάπτυξη, βασιζόμενη στην Έρευνα και ανάπτυξη
  καινοτόμων προϊόντων, που πολλά εξ αυτών βρίσκονται ανενεργά σε συρτάρια
  υπουργείων για ευνόητους λόγους.

  Δ) Πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

  Ε) Λογιστικός έλεγχος του χρέους τέτοιας όμως έκτασης που να εντοπιστούν αυτοί που ωφελήθηκαν από
  αυτό και κέρδισαν τεράστια ποσά, και οι οποίοι θα είναι και υπεύθυνοι για την
  αποπληρωμή του μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε προς ωφέλεια τους

  Αλέξης Μ

 3. ΟΚ δεν ειμαστε ολοι βληματα κυριε του Τσιπρα.Κανε και λιγη..υπομονηΤο υπουργειο προπαγανδας ειναι ακομη ακεφαλο.Θα ελθει η ωρα σου.Οσο για τα περι αντικειμενικοτητας το κωλο χαρτο ποσο κανει?

 4. Σαν συμπέρασμα βγαίνει το πρόβλημα είμαστε εμείς και όχι οι ξένοι. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για το σύνολο αυτού του λαού και της χώρας μόνοι μας, αν ναι δεν χρειαζόμαστε τους ξένους αν όχι τότε οι φωνές δεν έχουν αξία.

 5. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ

 6. Ποια είναι η συνομωσία, ότι το στρατόπεδο της Μέρκελ κάνει πλάτες στις πολυεθνικές και πιέζει την Ελλάδα όπως και τον υπόλοιπο Νότο για να δημιουργήσουν μια τεράστια εργατική οικονομική ζώνη όπου θα παράγουν τα νέα προϊόντα που θέλουν να εξάγουν στην Κίνα;
  Ξυπνήστε ρεεεε, μας έχουν στριμωγμένους στη γωνία, δε θέλουν να ορθοποδήσουμε αλλά να μας αποτελειώσουν! Πόσο στόκος πρέπει να είναι κανείς για να μην το βλέπει; Εκτός κι αν ζει στα βόρεια προάστεια και έχει ακόμα εισοδήματα της τάξης των 40-50-100 χιλιάδων το χρόνο.

 7. αφού θα έσκιζε λέει τα μνημόνια, θα έδιωχνε τις τρόικες κλπ. τώρα παραπονιέται που δε θέλουν να τον δανείσουν;

 8. Ακόμη και ο πιο άσχετος θα καταλάβαινε τη διαφορά ανάμεσα στους ξεπουλημένους Σαμρά και Παπανδρέου που μας έβαλαν και μας συντήρησαν στα μνημόνια. Τωρα που ορθωσαμε αναστημα και τους παμε κοντρα, μας εκβιαζουν ωμα μεσα στα μουτρα μας. Οσοι λοιπον ριχνουν ευθυνες στον Τσιπρα και τον Βαρουφακη, για μένα ανηκουν στις τάξεις τω δημοσίων υπαλληλων, των δημοσιογραφων, των δικαστων κλπ βολεμένων που τρωνε απο τους πολιτικους εδω και 40 χρονια. Αρκετα πια!!! Προτιμω να με πεταξουν εκτος ΕΕ και ευρω και να χρεωκοπησω κι ας πεινασω για καμια 10αρια χρονια. Ετσι κι αλλιως και τωρα πειναμε.. δεν υπαρχει διαφορα. Καιρος να παρει μπροστα η πραγματικη μας οικονομια. Να παμε στα χωραφια και τα κτηματα μας, να ασχοληθουμε με τον τουρισμο μας, και γενικοτερα να αρχισουμε να παραγουμε. Τοσα χρονια βολευτηκαμε με τις επιδοτησεις και σταματησαμε να δουλευουμε. Να παρει μπροστα η οικοδομη και ολα τα συναφη επαγγελματα γυρω απο αυτην. Να ανοιξουν σιγα σιγα τα μαγαζια παλι αφου πρωτα επαναφερουμε τις τιμες σε φυσιολογικα επιπεδα (εφτασε καποτε εποχη να αγοραζουμε με τα ιδια λεφτα 1 λιτρο βενζινη και ενα λιτρο νερο!!!!)

 9. η μέρκελ θέλει να κατασκευάσει σε μια ευρώπη φτηνής εργατικής δύναμης προϊόντα που μετά θα εξάγει στην Κίνα;
  Δρομοκαϊτειο γρήγορα!
  ή ξανά δημοτικό να μάθεις όσα δεν έμαθες όταν έπρεπε!

 10. καλα @…@ ειστε οι υπολοιποι της νδ, βολεμενα κοπροσκυλα. ας τα βρει ο τσιπρας η ο καθε τσιπρας με τον ρωσο για συνεκμεταλυση στο αιγαιο και κλανουμε την επομενη μερα το κωλοευρο και την κωλοευρωζονη. κι αν θελει ας κουνηθει η τουρκια και η ηπα.

 11. Εκλογες εδω και τωρα να ξεμπερδευουμε απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μετα κυβερνηση Εθνικης ενοτητας ,χωρις αυτα τα προδοτικα κομματα

 12. μας ζητανε αυτά που δανειστηκαμε από το 80 και μετα και δεν μας δινουν αυτά που χρωστανε από το 40!!!! εμεις οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ από τη μια ψηφίζουμε ΖΥΡΙΖΑ KAI toy λεμε διαπραγματευσου αλλα τρεχουμε στο αεροδρομιο με τις βαλιτσες γεματες λεφτα να τα βγαλουμε εξω!! δεν αντεχουμε ουτε μια εβδομαδα να μην εχουν λεφτα τα ΑΤΜ!!!! ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!ΘΕΛΕΙ ΚΩΛΟ!!!αλιως πινετε τα capoucino σας βαζετε μαλακιες στο facbook!!! kai καθιστε στα 4!!!!

 13. Τόσο καιρό όμως φωνάζανε στα κανάλια κάποιοι πως δεν διαπραγματεύονταν σωστά κτλ κτλ. Αυτά να τα βλέπετε όλοι εσείς που μας κυβερνάτε. Αντί να ενωθείτε στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολεμικής εποχής για τη χώρα τρώγεστε σαν τα σκυλιά για την εξουσία. Δεν αγαπάτε την χώρα ούτε εσείς που κυβερνάτε τώρα ούτε οι προηγούμενοι αλλιώς θα ρίχνατε τα μούτρα σας και θα παλεύατε για την Ελλάδα και όχι για το θρόνο.

Σχολιάστε